Reamintim, hackerii ruși au folosit antivirușii Kaspersky pentru a sparge serverele NSA, agenția națională de securitate a SUA, de unde au furat ”armele cibernetice” ale acesteia.

Descoperirea a fost făcută de către serviciile secrete israeliene.

Acum, Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) a lansat un ghid în care avertizează diversele ministere din Marea Britanie să își managerieze atent antivirușii Kaspersky.

Ghid despre securitatea rețelelor

Ciaran Martin, directorul NCSC, scrie într-o scrisoare către ministerele britanice că acestea ”trebuie să fie vigilente cu privire la riscul ca un produs aflat sub controlul unui actor ostil poate extrage date sensibile din rețea sau chiar să provoace daune rețelei în sine”.

De asemenea, acesta a mai spus că Rusia ”este un actor foarte capabil în domeniul amenințărilor cibernetice ca folosește domeniul cibernetic ca o unealtă a statului”.

În fine, acesta mai scrie că nu ar trebui folosiți antivirușii Kaspersky în acele agenții unde s-ar putea ca informații care pun în pericol securitatea națională să ajungă în mâinile agenților ruși.

Verificare locală

Ciaran Martin a mai spus că lucrează împreună cu Kaspersky pentru a dezvolta verificări independente pentru a se asigura că datele din Marea Britanie nu ajung la guvernul rus.

Presa a scris de curând că hackerii ruși sparg inclusiv telefoanele mobile ale soldaților NATO aflați în Polonia și țările baltice.

Scandalul cu Rusia vine în contextul amestecului acesteia în alegerile din SUA de anul trecut și a investigațiilor referitoare la acest fapt.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News