Marea Britanie a semnat în luna septembrie un parteneriat cu Valneva vizând un potențial de 190 de milioane de doze, cu o valoare maximă de 1,4 miliarde de euro, mai arată sursa citată. Până acum, guvernul a comandat 100 de milioane de doze și și-a păstrat opțiunile de a accesa alte 90 de milioane de doze între 2023 și 2025.

Cu acest ultim acord, Regatul Unit a ajuns la 407 milioane de doze comandate de la diverși furnizori în următorii doi ani.

Vaccinul Valneva funcționează pe baza unui virus inactiv

Vaccinul Valneva nu folosește ARN mesager, precum cele de la Pfizer/BioNTech și Moderna. Tehnologia lor se bazează pe un virus inactiv.

Circa 150 de adulți participă în prezent la un studiu clinic de fază 1/2, iar primele rezultate sunt așteptate în aprilie 2021.

Valneva a anunțat săptămâna trecută că a demarat producerea vaccinurilor pentru a-și optimiza programul livrărilor potențiale, în cazul în care serul va fi aprobat de organismele de reglementare.

Anunțul vine într-un moment tensionat între UE și diferiți producători, care nu pot respecta termenele de livrare a vaccinurilor.

În ianuarie, Comisia Europeană a anunțat că a finalizat negocieri preliminare cu Valneva pentru a achiziționa până la 60 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID dezvoltat de această companie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News