Curtea Supremă a Scoţiei a anunţat, la începutul lunii octombrie, că a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru o hotărâre preliminară cu privire la posibilitatea ca Marea Britanie să poată revoca unilateral decizia de a ieşi din Uniunea Europeană.
Faptul că CJUE a decis că acest lucru este posibil, nu modifică prea mult datele Brexitului. Guvernul de la Londra a menționat că problema este una pur ipotetică întrucât nu intenţionează să revoce notificarea intenţiei de ieşire din UE.
Membrii Camerei Comunelor se vor pronunţa marţi seară asupra „tratatului de retragere” a Regatului Unit din Uniunea Europeană, negociat dur timp de 18 luni cu Bruxelles-ul.
Theresa May ar urma să depună luni şi marţi ultimele eforturi pentru a încerca să convingă deputaţii britanici că textul acordului este bine fundamentat, potrivit Digi24.
În luna noiembrie a acestui an, liderii Uniunii Europene au aprobat înțelegerea pentru Brexit. Dacă totul va decurge conform planului, Marea Britanie va părăsi blocul comunitar în martie anul viitor.