De la an la an, marea înaintează tot mai mult şi mai periculos pe cei câţiva metri de plajă rămaşi în urma eroziunii costiere înregistrată în ultimii zeci de ani şi împotriva căreia nu s-au luat nici o măsură.
Abia anul trecut s-a încheiat o licitaţie pentru executarea unor diguri în larg care să stopeze înaintarea mării pe uscat, dar lucrările sunt departe de a începe. Până atunci, valurile mătură totul în cale, distrugând terase, chiar dacă proprietarii şi-au luat măsuri şi au pus în calea apelor saci cu nisip.
În zadar. Apa sapă pe sub construcţii şi în final duce la prăbuşirea parţială sau totală a acestora. Pentru localnici, efectul eroziunii este mai mult decât evident. Fenomenul de înaintare a apelor maritime asupra unor suprafeţe mari de uscat este cunoscut drept transgresiune, iar acesta are loc ca urmare a coborârii nivelului scoarţei terestre, pe plan local fiind vorba de o eroziune. Cele mai afectate sunt staţiunile din sudul litoralului, printre care Mamaia, Costineşti, şi zona 2 Mai – Vama Veche.
 
 

La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News