“Foarte multă lume spune că nu este posibil să ai tsunami în Marea Neagră, care ar fi ca un fel de recipient. Eu le recomand dânşilor, din punct de vedere fizic, să ia un lighean şi să agite apa cu mâna, să vadă ce valuri apar”, a explicat prof. dr. Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului, într- un interviu acordat Pro Tv.
Hidrogenul sulfurat e de vină
El a mai adăugat că în Marea Neagră, la o adâncime de aproximativ 400 de metri şi chiar mai adânc, există depozite imense de hidrogen şi de acid sulfuric. “Vă rog să realizaţi ce înseamnă scoaterea acestor elemente la suprafaţă! E ceva mult mai periculos decât însuşi un tsunami”, a precizat Mărmureanu.
Libertatea a scris despre acest pericol în urmă cu 3 ani
Libertatea a atras atenţia încă de acum trei ani asupra faptului că în subsolul Mării Negre există depozite însemnate de hidrogen sulfurat. Mai mult, într-o serie bine documentată de articole, specialiştii consultaţi de ziarul nostru au explicat în mai multe rânduri că hidrogenul sulfurat poate exploda la contactul cu oxigenul de la suprafaţă.

Pe 17 iulie 2008, Libertatea avertiza asupra faptului că hidrogenul sulfurat de sub Marea Neagră ar putea exploda

 
 

Urmărește-ne pe Google News