Muzeul, un mega-proiect situat lângă piramidele din Giza, care a costat peste 1 miliard de dolari, va deschide sălile pentru 4.000 de vizitatori zilnic. Muzeul a fost construit pentru a atrage turiști și a prezenta istoria bogată a Egiptului, a declarat Al-Tayeb Abbas, asistent al ministrului antichităților.

FOTO:Intrarea muzeului ,,Grand Egyptian Museum” Sursă: Facebook

Muzeul se află în construcție de peste un deceniu, fără o dată certă de deschidere, fiind amânată de mai multe ori, inclusiv din cauza pandemiei Covid-19. Unele secțiuni au fost deschise din 2022 pentru tururi limitate.

Peste 100.000 de artefacte din comorile antice ale Egiptului vor fi expuse în cel mai mare muzeu arheologic din lume, conform site-ului egiptean de informații de stat.

Muzeul expune de artefacte din diverse perioade ale Egiptului antic, inclusiv a treia perioadă intermediară, perioada târzie, perioada greco-romană, Noul Regat, Regatul Mijlociu și Vechiul Regat.

O sală prezintă statui ale elitei regelui, membri ai familiei regale și funcționari de rang înalt din armată, preoție și guvern.

Scara mare, înaltă de șase etaje, oferă o priveliște asupra piramidelor și include o zonă comercială deschisă publicului.

FOTO: Piramidele văzute din interiorul muzeului Sursă: Facebook

Muzeul este echipat cu tehnologie avansată și prezentări multimedia pentru a explica viața vechilor egipteni și a regilor lor.

O sală va folosi realitatea virtuală pentru a explica istoria înmormântării și evoluția acesteia în Egiptul antic.

FOTO: Imagine din camera care folosește realitatea virtuală Sursă: Profimedia

Expozițiile din cele 12 săli abordează subiecte legate de societate, religie și doctrină în Egiptul antic. Sălile sunt organizate în stil deschis, clasificate după dinastie și ordine istorică, și vor prezenta mii de artefacte, a adăugat Abbas.

Urmărește-ne pe Google News