“Casa Regală este pregătită pentru restaurarea monarhiei”, a declarat Margareta, ieşind din nou la rampă, de astă-dată nu ca autoare a unei cărţi de bucate, ci ca posibilă cârmuitoare a ţării. Avându-l de-a dreapta sa pe prinţul consort Radu Duda (51 de ani). Pentru că e evident că, vorbind despre restaurarea monarhiei, Margareta nu-şi are în vedere tatăl, a cărui vârstă nu-i prea mai îngăduie asemenea efort, ci pe sine. Am impresia că prea multe muşte bâzâie în jurul borcanului cu miere care- i România. După opreliştile de la începutul anilor 90, statul român a fost mai mult decât generos cu fostul rege, retrocedându- i palate, castele şi imense proprietăţi funciare, cum nu s-a întâmplat în nici una din fostele ţări socialiste.
Au apărut apoi, revendicându- şi drepturile, Paul, fiul controversat al lui Carol al II-lea, ba chiar, mai nou, un neamţ, Dieter Stenzeleit, care-i cere lui Mihai un test de paternitate spre a demonstra că-i e fiu. Declarat sau mai voalat, toată această pleiadă îşi vede atractive beneficii din restaurarea monarhiei, profitând de buimăceala politică şi de corupţia care minează ţara. Tema (re)lansată de Margareta e falsă. O fi tentantă titulatura “Maiestatea sa Margareta”, dar mai întâi pofticioasa doamnă ar trebui să depăşească faza artei culinare şi a jocurilor de salon, deschizând Constituţia. Va afla (art. 152, al. 1, Limitele revizuirii) că “Dispoziţiile prezentei Constituţii privind (…) forma republicană de guvernământ (…) nu pot face obiectul revizuirii”. Cum s-ar zice, pofta-n cui
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro