UPDATE ora 18.35: Doctoriţele Maria Miron, poreclită „Doamna cu coasa”, şi Mirela Păiuș au ieșit din arestul Capitalei, fără să facă declarații jurnaliștilor.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

UPDATE ora 17.37: Reprezentanții CAB au revenit cu minuta instanței.

Astfel, Curtea de Apel a decis să admită contestațiile formulate de cele două doctorițe împotriva deciziei Tribunalului Bucuresti.

„Desființează încheierea atacată și rejudecând în fond, decide: în baza art. 227 alin. 1 Cpp respinge ca neîntemeiată propunerea de luare a măsurii arestării preventive. Dispune punerea de îndată în libertate a contestatoarelor inculpate dacă nu sunt reținute în alte cauză. Definitivă”, se mai arată în minută.

Prin urmare, nu există nicio altă măsură restrictivă în cazul celor două doctorițe.

UPDATE ora 17.08: Doctorițele acuzate de omor în cazul deceselor de la Spitalul Sfântul Pantelimon vor fi eliberate după două săptămâni de arest preventiv, au transmis reprezentanții Curții de Apel București, fără alte precizări: „S-a admis contestația inculpaților și s-a dispus punerea în libertate a acestora”.

Decizia este definitivă.

***

UPDATE 9.00 Cele două doctorițe au fost aduse din arest la sediul Curții de Apel București, dar nu au făcut declarații.

***

Știrea inițială: Doctoriţele Maria Miron şi Mirela Păiuş, aflate din 8 august în arest preventiv pentru omor calificat, în dosarul privind decesele suspecte de la secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon, cer în instanţă să fie eliberate, contestaţia lor urmând să fie judecată la Curtea de Apel Bucureşti, transmite Agerpres.

Maria Miron, poreclită „Doamna cu coasa”, a fost acuzată de procurori de omor calificat şi tentativă la omor calificat cu premeditare. Mirela Păiuş a fost acuzată de omor calificat cu premeditare.

Cele două doctorițe, arestate inițial după 4 luni de anchetă

Ancheta în acest caz a început în aprilie, în urma acuzațiilor făcute de o asistentă care a susținut că 20 de pacienți de la ATI au murit în perioada 4-7 aprilie din cauza administrării incorecte a unei substanțe, este vorba despre Noradrenalină. Spitalul a anunțat apoi că în intervalul indicat au murit 17 pacienţi.

Corpul de Control al ministrului sănătății și comisia spitalului au făcut anchete separate, dar au anunțat că pacienții au fost tratați corect.

Pe 8 august, doctorițele Mirela Păiuș și Maria Miron, ultima poreclită „Doamna cu coasa”, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, decizia nefiind definitivă. Ele au fost acuzate de procurorii Parchetului Tribunalului București că au provocat moartea unui pacient de 54 ani, aflat în stare gravă, prin scăderea dozei de Noradrenalină, acesta intrând în stop cardio-respirator.

Urmărește-ne pe Google News