Pentru micuţa Maria din Bucureşti, totul a început pe la vârsta de 3 ani, cu ceea ce păreau nişte banale dureri de cap.
A continuat cu un verdict îngrozitor: tumoră de trunchi cerebral. Pe urmă cu o operaţie prin care a fost introdus un tub de drenaj pentru a fi scăzută presiunea ce apăsa pe creierul fetiţei. Apoi, prin cure de chimioterapie, dar care nu pot rezolva problema Mariei.
De aceea, medicii români au recomandat şedinţe de radioterapie, care, din păcate, cel puţin pentru copii, nu se pot face în România. Iar cel mai apropiat loc e clinica din Debrecen, Ungaria, unde costul procedurii poate fi acoperit de statul român.
În schimb, nimeni nu acoperă alte costuri absolut necesare: 3.000 de euro pentru anesteziile necesare, Maria neputând să stea “cuminte” în timpul tratamentului, cel al analizelor săptămânale, al chiriei de 300 de euro lunar, în condiţiile în care vor fi necesare măcar două luni de şedere acolo sau transportul în sine până la Debrecen.
Cu totul, un necesar de aproape 5.000 de euro, bani mult prea mulţi pentru familia fetiţei. Hai s-o ajutăm pe Maria să trăiască! Viaţa ei valorează, cu siguranţă, mai mult de 5.000 de euro!

Urmărește-ne pe Google News