„Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a declarat că limba moldovenească nu a existat niciodată, ea ar fi fost creată artificial în perioada sovietică. Nici domnul Bogdan Aurescu nu a existat niciodată, dar până la urmă a fost creat. Este posibil acum să-l numim o construcţie artificială?”, a scris, marţi, Maria Zaharova, pe contul său de Telegram.

Ea îl jigneşte pe şeful diplomaţiei române: „Spre deosebire de ministrul român, limba moldovenească reprezintă un fenomen important în istoria lumii”.

Pe 16 martie, după ce proiectul de lege a fost votat de Parlamentul de la Chișinău, limba română a devenit limba oficială în Republica Moldova.

În plus, Zaharova afirmă că „limba moldovenească este mai veche decât limba română” şi face trimitere la o altă postare a ei de pe Telegram făcută sâmbătă, 18 martie, când reacţionase la un comunicat al MAE român ce saluta adoptarea, la Chişinău, a legii referitoare la „limba română”: Limba română trebuie redenumită în „limba moldovenească” şi nu invers.

Luni, 20 martie, Bogdan Aurescu i-a răspuns: „Această așa-numită limbă moldovenească nu există, este o construcție artificială, care a fost creată de Uniunea Sovietică și a fost folosită ulterior de Rusia în scopuri propagandistice.

Foto: EPA

Urmărește-ne pe Google News