Potrivit polițistului, vizați ar fi, în special, creatorii de conținut. În postarea cu pricina, intitulată „Ce clanuri interlope și ce siguranță a cetățeanului”, Godină susține că șefii sunt de părere că prin această activitate polițiștii în cauză „ar denigra imaginea instituției”.

„Ar denigra imaginea instituției”

„Șefii unităților de poliție din toată țara au primit dispoziție să ia la puricat polițiștii care desfășoară și alte activități remunerate, în special pe cei care creează conținut online și, prin aceasta, spun ei, ar denigra imaginea instituției.

Deci nu faptul că un clan intră cu bâte și se ciomăgesc într-un spital din capitala țării aduce atingere imaginii Poliției și mai degrabă faptul că unii polițiști postează pe rețele sociale sau fac alte activități.

Șefii trebuie să verifice ce și cum postează și dacă polițiștii au făcut un raport prin care au informat conducerea că ei fac și alte activități remunerate. Eu l-am făcut chiar azi, îl las și aici pentru transparență”, se arată în postarea publicată pe Facebook de Marian Godină.

Polițistul a lansat și o întrebare: când verifică șefii postările făcute de subalterni?: „În timpul serviciului, pe banii statului pe care îi primesc pentru cu totul altceva, sau în timpul lor liber?”.

Postarea făcută de Marian Godină este însoțită și de o fotografie cu raportul pe care l-a întocmit. Agentul a precizat în acest document că în timpul liber este creator de conținut, invitat în emisiuni de divertisment și desfășoară activități literar-artistice.

„Îmi este adusă atingere vieții mele private”

Conform acestuia, „singurele activități pe care le desfășor fără să fiu remunerat fiind misiunile Poliției Române, la care sunt chemat des din timpul meu liber și pentru care sunt recompensat cu timp liber care, din păcate, nu e acceptat la casele de marcat ale magazinelor”.

Marian Godină a subliniat faptul că plătește taxe și impozite pentru aceste venituri.

„Pentru veniturile obținute plătesc taxe și impozite, conform declarațiilor fiscale și de avere pe care le completez anual, din aceste taxe și impozite fiind plătiți chiar și colegii și șefii mei din Poliția Română care au, mai nou, sarcina de a verifica polițiștii care au activități extraprofesionale, așadar sunt un polițist convenabil. 

Menționez că desfășurând aceste activități nu intru în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate potrivit fișei postului și nu îmi afectează programul de serviciu în niciun fel. Totodată, prin obligația de a completa acest raport și în urma verificărilor efectuate, de tip comunist, specific Securității de tristă amintire, consider că îmi este adusă atingere vieții mele private. Față de cele raportate, vă rog să analizați și să dispuneți!”, a mai spus el.

 
 

Urmărește-ne pe Google News