Marian Godină susține că îndemnul șefului de Poliție a fost înregistrat atunci când le cerea subordonaților săi să calce animalul cu mașina.

„Ursuuu, băăă, ursuuuuu, fugiți!!! Aşa răcnea un participant la acțiunea de capturare a ursului. Ursul umbla dezorientat pe străzi cu gloata de oameni pe urmele lui. Gloată care făcea gălăgie şi atenționa pe toată lumea că e pe urmele unui urs, făcându-i pe unii trecători să creadă că în Sibiu a pătruns Godzila.”, a scris polițistul Marian Godină pe Facebook.

Marian Godină, revoltat după împușcarea ursului

Un șef de Poliție a cerut ca puiul de urs să fie călcat cu mașina, după cum a aflat revoltat Marian Godină.

„Ursul circula pe o stradă cu o maşină de poliție pe urmele lui, foarte aproape de el. Polițiştii au auzit pe stație îndemnul unui şef care țipa ca ars: „Intră cu maşina în el! Dă peste el! Intră în urs! Noroc că au fost mai deştepți decât şeful lor şi nu au făcut asta”, a precizat polițistul din Brașov.

Marian Godină: Ursul împușcat în Sibiu trebuia să fie călcat cu mașina Poliției

Ursul, „tranchilizat” cu gloanțe

Marian Godină povestește că, la un moment dat, ursul a fost prins, după ce a pătruns într-o curte ce avea poarta deschisă. Intrarea a fost apoi blocată de o mașină de poliție.

„Trebuia doar să vină un nene cu arma aia cu tranchilizant şi să-l nimerească. Şi a venit. A pus arma la ochi şi a tras. Ursul a căzut imediat şi polițiştii de acolo s-au bucurat, având un sentiment de bucurie că totul s-a încheiat cu bine. Apoi, unul dintre polițişti s-a dus la cel care a tras şi l-a întrebat:

-E normal să îi curgă aşa mult sânge?

-Da, normal.

-Păi şi în cât timp îşi revine?

Omul s-a uitat mirat la polițist.

-Cum adică să-şi revină? Păi eu nu-s cu tranchilzantul, io am tras cu glonț. Nu-şi mai revine.

Ştiu, pare un film cu proşti. Film nu e. Cu proşti da.”, a precizat Marian Godină despre misiunea eșuată de tranchilizare a ursului.

Marian Godină lasă să se înțeleagă că autoritățile nici măcar nu au încercat să tranchilizeze puiul de urs. „Aşa că treaba aia cu „s-a încercat tranchilizarea dar nu s-a reuşit” e ca şi cum aş spune eu că încerc de câțiva ani să câştig la loto, doar că nu pun bilete.”

Aproximativ 100 de oameni au protestat vineri seara în Sibiu faţă de decizia autorităţilor de a împuşca ursul care a umblat pe străzile orașului. Oamenii care au ieșit în stradă au cerut crearea unui Serviciu de Urgenţă pentru Animale Sălbatice, dar şi demisia celor care au gestionat situaţia.

Organizatorii susțin că protestele vor continua până duminică.

Ministerul Mediului a cerut demararea unei anchete care să arate cum a ajuns ursul în centrul Sibiului, miercuri, și cum s-a luat decizia de a-l împușca, mai ales că instituției nu i s-a cerut aprobare pentru uciderea animalului.

 

Urmărește-ne pe Google News