Curtea de Apel Bucureşti a judecat o contestaţie a DNA împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti de a-l lăsa liber pe fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, cercetat penal în dosarul Economatul, legat de achiziţii de produse la preţuri supraevaluate.
La ieşirea din sala de judecată, unde a fost audiat, Vanghelie i-a transmis un mesaj actualului primar din sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, după ce în presă au apărut informaţii că acesta l-ar fi „turnat” la DNA.
„Nu ştiu ce să vă zic de domnul Piedone. Eu vă zic aşa: viaţa e complicată şi, în general, ce dai, aia primeşti. Dumnezeu veghează asupra tuturor. Nu mă refer la dosarul penal (n.r. – dosarul Colectiv, în care este judecat Piedone), mă refer la modul general”, le-a spus Vanghelie jurnaliştilor, potrivit Agerpres.
În viaţă, dacă faci lucruri care nu sunt corecte şi încerci să păcăleşti pe cineva, îţi vine ca un bumerang la un moment dat, peste un an, peste doi. Nu rămâne nimic neplătit în viaţă.
Marian Vanghelie, la ieșirea de la Curtea de Apel București:
„Normal să fii puţin îngândurat, nu poţi să fii lejer, că pur şi simplu este o altă instanţă care analizează, dar am încredere că lucrurile se analizează corect şi atunci, cred că Dumnezeu ne va ajuta (…) Nu există prejudiciu, că nu se poate calcula, trebuie expertiză”, a mai spus Vanghelie la ieșirea de la Curtea de Apel București.
DNA a cerut arestare preventivă pentru Vanghelie, Tribunalul și Curtea de Apel au respins cererea
Pe 14 ianuarie, procurorii DNA l-au reținut pe Marian Vanghelie pentru 24 de ore, alături de alte 12 persoane, inclusiv fratele său, Paul, într-un dosar de corupţie cu un prejudiciu aproximativ de 51 de milioane de euro. Este vorba despre dosarul „Economatul”, în care Marian Vanghelie este acuzat de constituire de grup infracţional, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu. DNA a cerut arestarea preventivă.
Pe 15 ianuarie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă a fostului primar al sectorului 5 și a stabilit ca Marian Vanghelie să fie plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Apoi, DNA a făcut contestație la decizia Tribunalului, care a fost judecată și respinsă astăzi, 16 februarie, de Curtea de Apel București.