Guvernul a avizat, la începutul lui decembrie 2013, proiectul de lege ce prevede ca femeile născute după 1970 să se pensioneze la vârsta de 65 de ani, la fel ca bărbaţii. Cum cele mai multe vizate de această măsură au spus că ministerul a vrut să se asigure că nu vor mai apuca pensia, Mariana Câmpeanu a ieşit la rampă cu o “soluţie antistres” care, chipurile, le va ajuta pe femeile sufocate de munca de la serviciu, de orele de gătit sau de curăţenie să lucreze cu plăcere până la 65 de ani şi să aibă mai mult timp pentru a se ocupa de copii.
“Trebuie să le ajutăm pe femei să aibă condiţii pentru creşterea copilului. Să le ajutăm cu semipreparate, să nu mai stea să cureţe cartofi”, spune Mariana Câmpeanu. Problema e că aşa-zisa soluţie pare menită mai degrabă să-i îmbolnăvească pe toţi cei care vor decide s-o pună în practică, pentru că aceste mâncăruri aproape gata, susţin specialiştii în nutriţie, le vor face rău oamenilor.
«Bolile cronice vor apărea mult mai devreme»
Dr. Gheorghe Mencinicopschi (foto), specialist în cercetări alimentare, spune că ideea de a încuraja consumul mâncărurilor semipreparate e total greşită. “Suntem într-o economie liberă şi nu poţi obliga producătorii facă semipreparate. Mai mult, semipreparatele nu sunt tocmai sănătoase, iar o astfel de alimentaţie va afecta sănătatea populaţiei”, ne-a explicat dr. Mencinicopschi. El subliniază că acest lucru va păgubi bugetul de sanătate. “Ce luăm pe mere dăm pe pere. Dacă de la vârste tinere oamenii mănâncă aşa, deja se prefigurează mari probleme cu obezitatea. Bolile cronice vor apărea mult mai devreme”, a conchis specialistul.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro