Protestul Marinei Ovsyannikova, editor de la televiziunea națională Pervîi Canal (Canal 1), a fost amplu relatat de marile agenții și publicații internaționale de presă. Aceasta a intrat, pe 14 martie, în platoul de filmare al emisiunii Vremya, cu un banner pe care scria: „Nu războiului. Opriți războiul! Nu credeți în propagandă. Aici sunteți mințiți”.

Marina Ovsyannikova | Foto: Profimedia

Jurnalista a publicat și un videoclip, înregistrat anterior momentului din studio, în care a spus să îi este rușine că a lucrat pentru acest post și a răspândit „propaganda Kremlinului”.

Ulterior protestului, Marina Ovsyannikova a fost reținută timp de 14 ore și în cele din urmă a fost amendată cu 30.000 de ruble (214 lire sterline sau 280 de dolari), sancțiune prevăzută pentru „organizarea unui eveniment public neautorizat”.

Editoarea în vârstă de 43 de ani, care a decis să rămână în Rusia în ciuda riscurilor, va fi de acum înainte corespondent independent pentru Die Welt, „relatând din Ucraina și Rusia, printre altele”.

Într-o scurtă declarație, Ovsyannikova a spus că a acceptat noul rol pentru că ziarul german „reprezintă ceea ce este apărat cu atâta vehemență de oamenii curajoși de pe teren în Ucraina în acest moment: libertatea”.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Urmărește-ne pe Google News