„Pot observa că, indiferent de gradul de pregătire și de numărul de unități, acest lucru (marina militară rusă) nu poate influența cursul ostilităților din teatrul nostru de operațiuni, deși unele unități (rusești) ar putea fi transferate prin apele interne”, a precizat Dmitri Pletenciuk.

„Nu vor face acest lucru, pentru că nu pot face față nici măcar cu acele unități pe care le-au lăsat în Marea Neagră, în Flota Mării Negre. Aceasta este practic paralizată în regiunea Azov”, a continuat Dmitri Pletenciuk.

Potrivit purtătorului de cuvânt al marinei ucrainene, nici navele rusești aflate în Marea Mediterană nu pot ajuta, pentru că „nici ele nu pot ajunge de acolo până aici (Marea Neagră)”.

În luna septembrie, comandamentul militar rus a transferat navele Flotei Mării Negre de la Novorossiisk pe fondul discuțiilor dintre Ucraina și Occident cu privire la posibilitatea folosirii de rachete cu rază lungă de acțiune pentru a ataca ținte de pe teritoriul Rusiei.

Reacția Moscovei vine și după ce ucrainenii au scufundat mai multe nave militare rusești de-a lungul celor doi ani și jumătate de război. Printre ele și nava Tsiklon, din clasa Karakurt, ultima din Marea Neagră care putea lansa rachete Kalibr.

Urmărește-ne pe Google News