Familia regală norvegiană este implicată într-o nouă controversă. Marius Borg, fiul cel mare al prințesei Mette-Marit, a fost arestat la Oslo după ce ar fi fost implicat într-o altercație violentă.

Pentru moment, Casa Regală nu a comentat această chestiune, care s-ar afla în spatele absenței soției prințului Haakon de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Borg a fost arestat în noaptea de 3 spre 4 august, după ce o tânără de 20 de ani a sunat la poliție și l-a acuzat pe Marius că „a atacat-o verbal și fizic”.

Ofițerii au ajuns rapid la fața locului, în apropierea apartamentului în care a avut loc presupusul atac, după o petrecere.

Reclamanta a fost preluată de serviciile medicale și internată la spital cu o comoție cerebrală. Fiul prințesei a fost dus la secția de poliție, unde a fost reținut mai mult de 30 de ore.

Ulterior, „playboy”-ul a fost eliberat. În prezent, Borg se află cu mama sa la moșia de la Skaugum, reședința obișnuită a prinților moștenitori.

Marius Borg Høiby este fiul unei iubiri de adolescentă a prințesei Mette-Marit, înainte de a se căsători cu prințul Haakon, în 2001. Chiar dacă Marius participă la evenimentele regale, el nu are îndatoriri pentru casa regală.

Marit Tjessem, prințesa Moștenitoare Mette-Marit, prințul Moștenitor Haakon, Marius Borg Hoiby (rândul de sus, de la stânga) prințul Sverre Magnus, regele Harald, prințesa Ingrid Alexandra și regina Sonja (jos, de la stânga).

Sora sa vitregă mai mică, prințesa Ingrid Alexandra, 20 de ani, este a doua în linia succesorală. Iar fratele său vitreg, prințul Sverre Magnus, 18 ani, este numărul trei.

În urmă cu un an, Marius Borg a absentat de la petrecerea organizată la Palatul Regal din Oslo pentru aniversarea a 50 de ani a prinților Haakon și Mette-Marit. Fiul prințesei a invocat motive de sănătate, dar, în aceeași noapte, a fost văzut la o petrecere la doar un kilometru de eveniment, la o altă petrecere.

De asemenea, a avut probleme cu fostele iubite. „Viață de playboy de lux și o folosire nefericită a cuvântului prinț”, a constatat presa norvegiană, care a scris că „mama lui l-a protejat de fiecare dată și a cerut mereu presei să-l lase în pace”.

Prințul Sverre Magnus, Marius Borg Hoiby, prințesa Ingrid Alexandra, prințesa Moștenitoare Mette-Marit și prințul Moștenitor Haakon (de la stânga)

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News