În 16 martie, atunci când România intra în stare de urgență, Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București, reprezentat de managerul Beatrice Mahler, a deschis mai multe acțiuni în instanță împotriva a 16 angajați, pneumologi și chirurgi.
Există și un al 17-lea proces, în care managerul Mahler a dat-o în judecată pe doctorița Mahler, ea având calitate și de reclamant, și de pârât.
Prin aceste 17 litigii de muncă, spitalul din București încearcă să recupereze de la 17 medici ”veniturile necuvenite obținute în ultimii ani din plata concediilor de odihnă, plecând de la concluziile unui raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății”.
Doctorii sunt revoltați de aceast demers al colegei lor și le-au trimis o scrisoare de protest rectorului și decanului Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, Viorel Jinga și Cătălin Cârstoiu, solicitându-le să intervină în acest conflict.
Ei reclamă faptul că nu au văzut raportul controlului, motiv pentru care nu l-au putut contesta în instanță și sunt îngrijorați de calitatea dublă a doctoriței Beatricei Mahler, care ”ar putea pleda pentru restituirea banilor, ea fiind în același timp și reprezentantul legal al institutului”.
Noi am făcut numeroase demersuri la momentul apariției raportului Corpului de Control, am trimis adrese cu justificare juridică către Colegiul Medicilor, către Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, demersuri încununate de succes, deoarece, în prezent, propunerea legislativă de abrogare a alin. 3 art 1 din HG 250/1992 a fost votată favorabil în Parlamentul României și este trimisă spre promulgare.
Medicii de la ”Marius Nasta”:
Medicii ceruseră atacarea raportului de control
Medicii sunt nemulțumiți de faptul că i-au cerut managerului Mahler să atace în instanță raportul de control, dar colega lor a considerat că e mai bine să-i acționeze pe ei în judecată.
”Nu înțelegem cum, în contextul orientării noii politici manageriale a UMF, al epidemiei de COVID-19 și al iminentei promulgări a legii care anulează explicit restricția de a primi indemnizația de concediu de odihnă de la al doilea angajator, dr Beatrice Mahler a crezut că este oportun să ne acționeze în judecată în acest moment critic pentru medicina românească”, încheie scrisoarea cei 16 medici.
Eu trebuie să respect concluziile raportului de control, legislația veche nu le-a permis universitarilor concedii plătite, acum s-a modificat, dar instanța trebuie să decidă dacă vor putea păstra acele sume de bani încasate în anii trecuți.
Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București:
Mahler este reclamată în instanță de Ministerul Sănătății
Șefa Spitalului ”Marius Nasta” mai are un proces pe rol, cel în care Ministerul Sănătății cere instanței să anuleze concursul prin care aceasta a obținut postul de manager.
Tot în urma unui control, inspectorii MS au constatat nereguli la organizarea și desfășurarea concursului din iulie 2018 câștigat de Beatrice Mahler. Pe 17 iunie a avut loc prima înfățișare la Tribunalul București.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro