”Facebook este o companie optimistă şi idealistă. În cea mai mare parte a existenţei noastre, ne-am concentrat pe tot binele pe care îl poate genera conectarea oamenilor. În timp ce Facebook s-a dezvoltat, oamenii au primit un nou instrument puternic pentru a rămâne conectaţi la persoanele pe care le îndrăgesc”, a spus fondatorul Facebook în fața Congresul american.
El a afirmat că vor fi luate măsuri pentru a evita greșeli similare.
”Va dura ceva timp să realizăm toate schimbările pe care trebuie să le facem, dar eu sunt hotărât să reuşim. (…) Mai întâi, înţelegem exact ce a făcut Cambridge Analytica şi vom informa toate persoanele care au fost afectate. Ce ştim acum este că Cambridge Analytica a accesat abuziv informaţii, cumpărându-le. Când am contactat Cambridge Analytica iniţial, reprezentanţii companiei ne-au spus că au şters datele. Acum o lună, am auzit noi informaţii potrivit cărora această promisiune a fost falsă. În prezent lucrăm cu guverne din SUA, Regatul Unit şi din jurul lumii pentru a realiza un audit complet a ceea ce am făcut şi pentru a ne asigura vă vor şterge orice date deţin încă”, a mai spus CEO-ul Facebook.
Fondatorul Facebook și-a asumat răspunderea în scandalul Cambridge Analytica
Mark Zuckerberg a explicat parlamentarilor americani cum sunt prezentate utilizatorilor politicile de confidențialitate ale Facebook, după scandalul Cambridge Analytica. Anterior, a ieșit la iveală că acesta își va asuma întreaga răspundere în scandalul Cambridge Analytica.
”Este clar acum că nu am făcut destule pentru a preveni ca aceste unelte să fie folosite pentru a face rău. Iar acest lucru include știrile false, intervențiile străine în alegeri și discursurile de ură”, a scris Zuckerberg în mărturia pe care o va susține în fața senatorilor americani, potrivit unei copii a acesteia obținută de CNN.
Acest lucru s-a întâmplat, marți, la audierea în Congresul SUA.
„Nu am luat suficiente măsuri pentru a evita utilizarea unor instrumente în scop negativ. Mă refer la difuzările de ştiri false, la ingerinţele străine în alegeri, la promovarea unor mesaje care instigă la ură, la dezvoltarea de aplicaţii şi la protejarea datelor private. Nu am avut o perspectivă a responsabilităţii suficient de largă, iar aceasta a fost o mare eroare. A fost o greșeală şi îmi pare rău. Eu am fondat Facebook, conduc compania şi sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă în companie„, a spus Zuckerberg.
Facebook lucrează cu Robert Mueller la ancheta privind ingerințele Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA
La audierile în Congresul SUA, Zuckerberg a spus și că Facebook lucrează cu echipa condusă de Robert Mueller în ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, din anul 2016. Zuckerberg a fost întrebat la audieri dacă a fost contactat de echipa procurorului special Mueller, iar acesta a răspuns afirmativ. „Da. Ştiu că lucrăm cu ei. Munca noastră cu procurorul special este confidenţială şi vreau să mă asigur că nu dezvălui ceva ce este confidenţial într-o şedinţă deschisă”, a afirmat şeful Facebook.
Scandalul CA a costat deja scump Facebook, a cărui capitalizare de piaţă a scăzut cu peste 80 de miliarde de dolari de la jumătatea lunii martie.
Scandalul privind distribuirea datelor personale ale utilizatorilor Facebook a luat o nouă amploare miercuri, 4 aprilie, după ce reţeaua socială a estimat la aproximativ 87 de milioane, faţă de 50 evocate până acum, numărul persoanelor ale căror date ar fi putut ajunge, fără cunoştinţa lor, în posesia companiei Cambridge Analytica.
Între timp, Facebook face o comisie pentru a cerceta rolul rețelor sociale în alegeri și în democrație.
Peste 112.000 de români sunt victime ale scurgerii de date de la Facebook către Cambridge Analytica.
Vezi ce mesaj trimite Facebook românilor cu date furate de Cambridge Analytica.
CITEȘTE ȘI… ANALIZĂ. Ce opțiuni are Trump în Siria, după ce a promis o reacție în 48 de ore. Patru scenarii posibile