Mark Zuckerberg intenționează să lucreze de acasă până la mijlocul anului următor, potrivit The Wall Street Journal.

„Am constatat că lucrul la distanță mi-a oferit mai mult spațiu pentru gândirea pe termen lung și m-a ajutat să petrec mai mult timp cu familia, ceea ce m-a făcut mai fericit și mai productiv la locul de muncă”, le-a transmis miercuri Zuckerberg angajaților, conform The Journal .

Citând un purtător de cuvânt al Facebook, CNN a anunțat că șeful companiei care deține și operează rețeaua de socializare va continua să lucreze de acasă cel puțin până la mijlocul anului 2022.

Facebook a precizat, într-o notă separată, că personalul de la toate nivelurile va fi eligibil pentru lucrul de acasă, atâta timp cât funcțiile permit acest lucru, a raportat The Journal.

Compania le-a transmis celor aproximativ 60.000 de angajați că vor avea nevoie de un acord pentru a rămâne să muncească de acasă, în caz contrar trebuind să vină la birou în cel puțin 50% din timpul de lucru.

Facebook a precizat că majoritatea birourilor din SUA se vor redeschide la jumătate din capacitate în septembrie, și total, în octombrie.

În mai 2020, Facebook a anunțat prima dată politica sa de muncă la distanță pe termen lung, în momentul în care Mark Zuckerberg a spus că se așteptă ca jumătate din forța de muncă din companie să lucreze de acasă în următorul deceniu.

În nota de miercuri, Facebook le-a mai transmis angajaților că va extinde eligibilitatea pentru ca personalul din străinătate să lucreze de la distanță, a raportat CNN.

Gigantul social-media le-a spus angajaților că, de săptămâna viitoare, personalul din SUA va putea lucra de la distanță în Canada, iar angajații din Europa sau Orientul Mijlociu vor putea lucra din Marea Britanie.

Există un impuls din ce în ce mai mare pentru companii de a le permite angajaților să lucreze permanent de acasă.

Astfel, Twitter, Salesforce și Ford au anunțat că angajații lor pot lucra de la distanță și post-pandemie, iar unele companii anulează contractele de închiriere pentru birouri.

În schimb, unele companii ezită să lase personalul să lucreze permanent de acasă.

Google deschide noi birouri în Houston și Portland și nu a mers numai pe varianta muncii de acasă, în timp ce angajații Apple se confruntă cu politica firmei, care le cere să lucreze la birou timp de trei zile pe săptămână.

Un raport al Oficiului Național de Statistică din Marea Britanii (ONS) a constatat că lucrul de acasă înseamnă ore mai multe, mai puține îmbolnăviri și mai puține bonusuri.

FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News