Bijuterii unicat, pietre prețioase și semiprețioase, minerale de pe toate continentele, urme de viață și mărturii ale trecutului, toate se găsesc la Târgul de Mărțisor de la Muzeul Național de Geologie. Au venit aici expozanți din toată țara. Ei au adus mărțișoare diverse. De la unele al căror preț pornește de la 5 lei (cele cu pietre semiprețioase: cuarțuri, agate, jaspuri), până la unele care costă 1.000 de euro. Este cazul unui elefant din argint.

Una din cele mai spectaculoase piese expuse la Târgul de mărțișor este acest elefant din argint care are 170 de grame, cu pietre prețioase și semiprețioase: rubine, safire, smaralde, acvamarin, tanzanit și topaz”, ne-a spus Ramona Bălășcuță, reprezentantul Muzeului Național de Geologie.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Maxim Hruță din Bistrița Năsăud a adus la târg și brățări de chihlimbar ( 20 de lei), cercei din argint ( 35 de lei), dar și lănțișoare cu diferite pietre semiprețioase care costă de la 100 de lei la 600 de lei în cazul celor cu opal etiopian.

La târg se vând și eșantioane în starea brută și pandantive din agat albastru dantelă

AnaMaria Vidu a adus la târg și eșantioane în starea brută. Spre exemplu a adus o calcedonie în formă brută, dar și agatul albastru dantelă. “Ele se fațetează, se șlefuiesc, pentru ca apoi să ajungă să poate fi purtate ca pandantiv”, spune AnaMaria.

Târgul de Mărțisor de la Muzeul Național de Geologie este deschis până pe 4 martie, accesul fiind permis între orele 10.00 și 18.00.

CITEȘTE ȘI:

Școlile din București rămân închise până vineri, inclusiv. Vacanță prelungită de ninsoare și viscol

Urmărește-ne pe Google News