La tarabele din piața Tomis III din Constanța, un astfel de mărțișor a putut fi cumpărat, pe 1 martie, cu 5 lei, potrivit reportrntv.ro. Cum goana după mărțișoare continuă și astăzi, acestea se pot găsi încă la tarabe.
Vezi AICI cum arată mărțișoarele cu chipul părintelui Arsenie Boca.
Obiectele care poartă imaginea părintelui Arsenie Boca au adus, numai anul trecut, un profit de câteva milioane de euro. Reprezentanții mănăstirii Prislop au evitat să vorbească despre sumele de bani încasate de pe urma comercializării imaginii sfântului Ardealului.
O estimare realizată de cotidianul Adevărul a arătat că numai din pelerinajele organizate de firme de turism și din încasările hotelurilor din zona Prislop fenomenul Arsenie Boca produce cel puțin 15 milioane de euro pe an.
Marketing sau nu, se estimează că în 2014, pe la mormântul lui Arsenie Boca au trecut peste 800.000 de români. Ca termen de comparație, mănăstirea Prislop depășește așadar într-un an jumătate din numărul turiștilor de pe litoralul românesc.
Cine a fost Părintele Arsenie Boca
Părinte, ieromonah, teolog de excepţie şi pictor de biserici, Arsenie Boca a fost o personalitate marcantă a secolului XX. Cei mai mulţi dintre cei care l-au cunoscut vorbesc despre el ca despre un sfânt, iar la 26 de ani de la moartea sa, mulţi credincioşi solicită Patriarhiei Române canonizarea lui.
A fost stareţul Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, apoi al Mănăstirii Prislop, dar pentru că la el veneau să ceară sfaturi duhovniceşti mii de oameni, Securitatea l-a considerat un pericol pentru siguranţa statului. Arsenie Boca a cunoscut ororile sistemului comunist când a fost închis la Braşov, apoi dus la canal, apoi la Jilava, Bucureşti, Oradea şi Timişoara.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro