Neregulile ce se petreceau la DGASPC Teleorman sunt povestite pe larg și în detaliu de martorii procurorilor DNA, actuali și foști lucrători care s-au lovit de oamenii lui Liviu Dragnea, în speță, fosta șefă a Direcției, Alesu Floarea, fosta soție a acestuia Bombonica Prodana sau alți directori ce s-au perindat la cârma instituției.
Marți a fost audiată la instanța supremă Mihaela Parschiv, persoană angajată încă din anul 2005 Teleorman.
„Am avut mai multe funcții. După angajarea mea am aflat că Botorogeanu e angajată acolo la noi, dar ea nu venea la serviciu. Era de notorietate că era la secretariatul PSD Teleorman. Știau inclusiv directorii Direcției”, a povestit martora încă de la începutul declarției dață în fața magistraților.
La fel era și situația Anisei Stoica, a continuat martora, care a spus că „o perioadă de timp s-a mai prezentat la muncă, față de cealaltă…”.
Întrebată cu insistență de judecători și avocați cine era omul din umbră care făcea posibilă această situație nepermisă femeia s spus că nu a deținut direct informațiile.
„N-am avut vreodată acces la informația care să ateste cine le susține pe cele două. Știam doar de la alți angajați. Știam doar cine le tolera. Până acolo era accesul meu. Directorul general e cel ce le tolera. Nu mi-a cerut nimeni în mod expres să le tolerez pe cele două”, a explicat martorul DNA.
Presiunile și nedreptățile de la DGASPC
„Legat de angajare au existat presiuni și tolerante. Eu am fost sancționată în 2011 cred, pentru că am plecat cu zece minute mai devreme. Floarea Alesu a cerut în mod expres sa se verifice cine e în instituție.
Făceam naveta la acea vreme și veneam mai devreme cu ore întregi dar pentru că am plecat cu zece minute mai devreme am fost sancționată. Sancțiune a fost scăderea a două ore din salariu.
Asta deși era de notorietate ca unele persoane nu veneau la muncă de ani întregi. Eu am reproșat doamnei Alesu că în vreme ce eu sunt sancționată pentru zece minute, alții nu, iar Alesu mi.a replicat: «Tăcerea e de aur»”, a mai povestit martorul DNA în fața judecătorilor.
Judecătorii au anunțat că în 15 februarie vor audia ultimii șase martori ce figurează în rechizitoriul procurorilor după care va urma audierea inculpaților și propunerile de probe ale acestora.