Dacă în cazul japonezului Hajime Hori, care, în 2006, a murit la Bucureşti, după ce a fost muşcat de un câine, anchetatorii au cerut mulajul danturii şi ADN-ul patrupedului pe care-l aveau în custodie, în tragedia petrecută la începutul lunii, lângă Parcul Tei din Capitală, nu s-au solicitat astfel de analize.
Singurul martor e fratele mai mare
În această situaţie, bazată doar pe declaraţiile frăţiorului băieţelului mort, s-au ridicat voci în apărarea maidanezilor, care susţin că Ionuţ ar fi fost ucis de un câine de luptă Rottweiler.
“Pe trupul copilului erau sute de plăgi, mai puţin pe tălpi, iar moartea a survenit ca urmare a hemoragiei externe. Era evident că erau muşcături de câine, dar nu putem să spunem că sunt de maidanez sau de câine de luptă. Putem să spunem doar dacă e vorba de un câine mic sau de unul mare. Legiştii au făcut doar autopsia, nu au recoltat şi probe pentru efectuarea ADN-ului. Oricum, ar fi trebuit să avem cu ce să comparăm rezultatele obţinute. Chiar dacă s-ar fi găsit salivă de animal pe trupul copilului, unde să ne ducem cu ea, cu ce să o comparăm? E o nebunie! Oricum, nu avem kituri care să izoleze ADN-ul unui câine faţă de cel al altui câine. Copilul acela a murit ucis de câini şi atât!”, ne-a declarat prof. dr. Dan Dermengiu, directorul IML Mina Minovici.
Reprezentanţii Asociaţiei Chinologice din România au evitat să comenteze ipoteza potrivit căreia Ionuţ ar fi fost atacat de un animal de rasă, motivând că nu sunt argumente pro sau contra.