Femeia a declarat soţul ei era foarte bolnav, avea probleme cu inima, însă, la internare, era stabil. După 3 zile state în salon, situaţia s-a înrăutăţit și a fost băgat pe ATI.

„Când a venit salvarea să îl ia era ok, între timp s-a agravat, a intrat la Terapie Intensivă, trei zile mi-a stat în comă. Când a ieşit din comă nu vorbea concet, dar vorbea prin semne. Când mă duceam lângă el ştia, mă ţinea de mână, începea să plângă (…)”, a povestit Luminiţa Militaru, soţia pacientului decedat.

Femeia a mai spus că moartea soțului ei i s-a părut „ceva foarte, aşa, dintr-odată”, iar înainte de deces i-a spus că-și dorește să-l ia acasă.

„Cu o zi înainte am fost la el, vorbeam, mă strângea de mână şi a doua zi când m-am dus, l-am găsit singur într-o cameră, nu l-am recunoscut. Lu mami i-a zis să îl luăm acasă, atâta tot. «Mami, ia-mă acasă» a zis. Am vrut să îl luăm, dar nu a mai apucat să ajungă acasă. Nu mai rezolvăm nimic. El e mort”, a mai spus soţia pacientului decedat.

„El era unul dintre pacienţii scrişi pe listă, asta am înţeles. Ne spuneau că nu are şanse, că să vedem… Atât mi-a zis: «ia-mă acasă»! Când ne-am dus la morgă erau vreo 5-6 care muriseră în ziua respectivă”, a mai spus femeia.

Cazul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon

Doctorițele Mirela Păiuș și Maria Miron, ultima poreclită în secție „Doamna cu coasa”, au fost arestate preventiv pe 8 august de Tribunalul București.

Cele două doctorițe sunt acuzate de omor calificat şi tentativă de omor calificat şi suspecte în ancheta în care se verifică decesul a 17 pacienţi internaţi în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Pantelimon, în perioada 4-7 aprilie.

Până acum, procurorii au adus probe pentru unul dintre cazuri: un pacient de 54 de ani, despre care spun că a murit prin scăderea cu intenție a dozei de Noradrenalină, în două zile diferite din lunile martie şi aprilie.

Anchetatorii au stabilit că, înainte ca doctorițele să îi scadă, pentru a doua oară (pe 4 aprilie 2024, la ora 13.17) doza de noradrenalină, starea pacientului se îmbunătăţise.

Potrivit referatului procurorilor, pe 26 martie, bărbatului îi erau administraţi 15-20 de ml de noradrenalină ca să îi fie menţinută o tensiune la valori normale. La prima scădere bruscă, la doar un ml, tensiunea s-a prăbuşit până la limita decesului. Bărbatul a fost salvat atunci de o asistentă care a suplinit deficitul de noradrenalină prin perfuzie.

Pe 4 aprilie, când de gardă era „Doamna cu coasa”, doza de 20 de ml de noradrenalină a fost scăzută brusc, din nou, la 1 ml. Bărbatul a intrat în stop cardiac şi a murit în mai puţin de o oră.

La perchezițiile făcute la locuința uneia dintre doctorițe, au fost găsite mai multe hârtii pe care trecuse numele pacienților decedați în luna aprilie, iar pe una era făcută și mențiunea „curățenie în telefon”.

Urmărește-ne pe Google News