Considerată focarul de coronavirus al Europei, Italia a depășit China la numărul de decese. Peste 3.400 de decese în mai puțin de două luni, primul caz de coronavirus în Italia fiind confirmat pe 31 ianuarie.

Granițele sunt închise, sistemul medical e aproape în colaps, se iau măsuri dure împotriva celor care nu respectă carantina, forțele de ordine patrulează pe străzi, mai sunt deschise doar magazinele alimentare și farmaciile, iar în Bergamo, din cauza numărului mare de decese, sicriele sunt transportate la crematoriu cu camioane militare.

Adela Mohanu spune că mesajul autorităților este ferm: ”Rămâneți
în casă, nu cedați, nu obosiți în a sta înăuntru”.

Din cauza numărului tot mai mare de îmbolnăviri și a deceselor în creștere, autoritățile italiene au decis să apeleze la medici străini, care au tratat cazuri de Ebola.

Starea sistemului de sănătate este gravă la noi. Vin medici din Cuba acum, la noi, în Bergamo, medici care au lucrat pe Ebola și știu ce înseamnă o astfel de situație.

Adela Mohanu, româncă stabilită în Bergamo:

Ea a povestit și cum a fost îngropat unul dintre vecinii ei,
care a murit după ce s-a infectat cu coronavirus.

”Unul dintre vecinii noștri a fost îngropat alături de alți bolnavi, fără a fi acolo familia. E foarte trist. Asta face virusul în societate. Ne lasă singuri”, a spus Adela Mohanu.

Ea speră să treacă această perioadă și oamenii să își poată relua viața de dinainte de pandemie, dar cu tot ce vede că se întâmplă în Italia, nu știe când se poate întâmpla asta.

”Normalitatea” pe care încearcă să o păstreze Adela și familia ei este că acum mai pot ieși să se plimbe, iar pentru că locuiesc la marginea orașului, merg direct în pădure, ca să nu intre în contact cu alți oameni.

”Dacă ne întâlnim cu cineva, trecem pe partea cealaltă. Ne
salutăm cu vecinii de la fereastră”, a mai spus Adela.

 
 

Urmărește-ne pe Google News