Medicul spune că, în urma anunțului de duminică seară al lui Raed Arafat conform căruia spitalele vor trebui să accepte suspecți de coronavirus, fie că au fost sau nu testați, unitatea în care lucrează a decis limitarea drastică a internărilor – model care, crede doctorul, va fi copiat de majoritatea spitalelor din țară.
“Managerul a zis: «Și dacă îi internăm și contaminăm spitalul?»”
“Credeți-mă, este foarte gravă situația pacienților oncolgici, mai ales după noile norme date aseară de Raed Arafat. Nouă, directorul medical al spitalului ne-a zis clar că, în afară de urgențe majore și amenințătoare de viață nu se mai internează absolut nimic, pentru că Arafat s-a gândit să spună că internarea în spitalele de urgență nu mai e condiționată de așteptarea rezultatului testului de coronavirus. Până acum, aveam un spațiu de izolare unde suspecții de coronavirus erau ținuți până la 72 de ore când venea rezultatul testului – de la Balș sau de la Babeș, nu vă zic cu ce mari intervenții! După aceea, era fie internat, fie trimis la infecțioase”, a povestit medicul pentru Libertatea.
Ei, după ce domnul Arafat s-a gândit să contaminăm toate spitalele, directorul nostru ne-a zis că nu avem decât să internăm doar urgențe majore, ca să scădem riscul de contaminare. Am susținut cauza pacienților oncologici, am spus că se vor umple de metastaze sau se poate chiar să moară și ni s-a zis că asta e, vor fi victime colaterale ale situației de urgență
Medic oncolog, București
Oncologul spune că, în situația de față, este de așteptat ca tot mai multe spitale să refuze să opereze pacienții bolnavi de cancer.
În situația asta, vă zic: pacienții nu au nici o șansă. Am o pacientă cu cancer de sân, cu o singură metastază, cu indicație de intervenție chirurgicală, am vorbit cu chirurgul, dar a intervenit starea de urgență și nu o mai putem opera. Săraca femeie se va umple de metastaze.
Medic oncolog, București
Întrebat ce cazuri au voie să opereze medicii din spitalul în care lucrează, doctorul a explicat că vor fi acceptate doar urgențele care pun în pericol viața pacientului.
“Hemoragia, de exemplu – dacă are metastază cu hemoragie, dacă se umple de metastaze, doar atunci pot fi operați”, a explicat oncologul.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro