Aflați la mijloc între protestele activiștilor de extremă-dreaptă și manifestațiile anti-rasism, unii români se tem să mai iasă seară pe stradă, notează sursa citată.

„Este un cumul exagerat de pacienți, este foarte terifiant pentru toată lumea. Copii, până și adulți, tuturor le e frică să iasă pe stradă, sunt extrem de afectați psihic, fizic și emoțional. În zonele unde locuiesc prietenii mei sunt și foarte mulți români loviți, unde sunt eu nu, pentru că este o zonă în afara Londrei, sunt niște orăşele mai micuțe, agitația nu este mare, dar a început și aici să crească”, spune Simona Vasile, asistentă șefă la spitalul din Kent.

Potrivit sursei citate, unii angajatori le-au cerut salariaților să evite deplasările seara, după anumite ore.

„Ne afectează pentru că ne creează o panică și o frică. Eu i-am spus soțului să nu mai vorbească la telefon în română, deși pe noi nu ne-ar ataca pentru că suntem de culoare albă, dar dacă vorbim altă limbă atunci este o problemă”, spune şi Ștefania Șchiop, româncă în Marea Britanie.

O altă româncă din Anglia, Alexandra Meşteru, spune că: „Noi, ca români, nu ne mai simțim protejați. Se poate lua oricine de tine pe stradă, eu oricum de foarte mult timp evit transportul public”.

„Aici nu se revoltă englezul educat și care muncește – se revoltă cei care nu muncesc, cei care nu au studii, cei care stau pe beneficii, ei sunt cei care ies în stradă și urlă către noi – imigranții – nu contează că sunt români sau alte naționalitate. Noi, ca imigranți, aducem un raport de atâția ani economic imens, de pe taxele noastre ei stau acasă pe beneficii”, a spus şi Oana Bindar, româncă în Marea Britanie.

Potrivit Stirile ProTV, MAE nu a primit informaţii despre situaţii speciale în care să fie implicaţi cetăţeni români.

Urmărește-ne pe Google News