Veniturile Facebook au urcat și ele cu 47,3%, până la 10,33 miliarde de dolari.

Acțiunile Facebook au crescut puternic, până la 182,9 dolari pe unitate, astfel că acum Facebook are o capitalizare bursieră de 530 de miliarde de dolari, mai mult decât Coca Cola (195,14 miliarde) și McDonalds (134 miliarde) luate împreună.

Facebook o duce mult mai bine decât competitorii săi mai mici Twitter și Snapchat.

Scandalul implicării Rusiei în alegerile din SUA

Compania este angrenată acum într-un imens scandal legat de faptul că a permis propaganda rusă pe platformele sale în timpul campaniei electorale de anul trecut.

Facebook a recunoscut zilele trecute că postacii ruși au scris 80.000 de comentarii, iar acestea au fost vizionate de 126 de milioane de americani. În urmă cu câteva săptămâni recunoștea că entități ruse au cumpărat reclame electorale, iar acestea au fost vizionate de 10 milioane de americani.

”Fabrica de trolli” din Sankt Petersburg

Manipularea rusă s-a realizat cu ajutorul Internet Research Agency, o firmă din Sankt Petersburg, așa-numita ”fabrică de trolli”. Aici sute de angajați postează zilnic mii de comentarii pe rețelele sociale occidentale sau forumurile ziarelor. Aceasta este finanțată de către un oligarh apropiat de Kremlin, supranumit ”Bucătarul lui Putin.”

Concomitent, reclamele ruse de pe Instagram au fost urmărite de alte 20 de milioane de cetățeni SUA, potrivit unui anunț separat. Facebook are peste două miliarde de utilizatori la nivel mondial, iar Instagram are 800 de milioane.

Facebook a anunțat recent că va angaja o mie de oameni care să supravegheze reclamele politice, iar Mark Zuckerberg – fondatorul și directorul său general – și-a cerut scuze în mod public în privința modului în care a fost utilizată creația sa.

Din cauza faptului că se confruntă cu problema știrilor false, Facebook testează spargerea News Feed-ului în două părți separate, astfel încât știrile să apară doar într-un feed, ascuns.

Primele arestări în investigația procuraturii americane

Kremlinul neagă orice implicare, însă procurorul special Robert Mueller, care anchetează implicarea Rusiei în alegeri l-a inculpat luni pe Paul Manafort, fostul șef de campanie al lui Donald Trump, pentru complot împotriva SUA.

 
 

Urmărește-ne pe Google News