Mașina de spălat a fost achiziționată în 2020 de fosta conducere a spitalului, iar de patru luni, de când a fost adusă din Italia, stă într-o anexă a spitalului.
„Principala problemă este că avem această maşină de spălat, dar nu o putem punem în funcţiune pentru că reţeaua electrică a spitalului nu face faţă capacităţii acestui aparat. Este necesară o maşină de spălat cu barieră septică, numai că punerea în funcţiune necesită investiţii suplimentare, bani suplimentari”, a declarat pentru ziarul Adevărul Costel Lupaşcu, managerul interimar al unității medicale.
Potrivit sursei citate, pornirea mașinii de spălat poate să ardă toată rețeaua electrică a spitalului, adică să lase în beznă toate secțiile, fiind necesară o investiție de cel puțin 10.000 de euro.
Fostul director al spitalului susținea însă că nu e nevoie de o investiție de asemenea amploare, deoarece „este o mașină de putere medie”.
„Dumnealui a amenajat un spaţiu, a pus gresie şi faianţă şi când să o pună în priză şi-a dat seama că nu are un cablu dozat corect. Când a amenajat, trebuia să amenajeze inclusiv pentru punerea în priză a maşinii de spălat. Îmi este greu să cred că o maşină de 30 de kilograme nu poate fi pusă în priză. Cu siguranţă, noi ne-am uitat la toate caracteristicile”, a declarat fostul manager al unității medicale Cristina Bahrin pentru sursa citată.