UPDATE 20:20 – După trei ore de la producerea incidentului, traficul feroviar pe magistrala 100 București – Craiova a fost reluat. Potrivit autorităților, mașina a fost înlăturată de pe șine și circulația a putut să se reia în jurul orei 19.20.

Reamintim că în acest accident, o tânără de 21 de ani și-a pierdut viața după ce autovehiculul în care se afla a fost izbit din plin de un tren, iar un bărbat de 25 de ani și o fetiță de 2 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Știrea inițială

Un șofer nu a respectat semnalele la trecerea de cale ferată, iar autoturismul său a fost lovit de un tren Regio.

„În acest moment, circulația feroviară, pe magistrala CF 100 București – Craiova, în apropierea stației CF Țărțăl, este închisă urmarea unui eveniment rutier, în care un autoturism nu ar fi respectat semnalele luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată, fiind surprins de un tren în gabaritul căii ferate”, au transmis polițiștii.

Trenul a lovit din plin autovehiculul. Foto: Facebook

Traficul a fost oprit pentru mai multe ore

„Polițiștii sunt prezenți la fața locului și efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt. Vă recomandăm să manifestați atenție și prudență în trafic și să respectați indicațiile polițiștilor”, se mai precizează în comunicatul transmis de polițiști.

Reprezentanții ISU Dolj au comunicat că o tânără de 21 de ani a decedat în urma accidentului, iar un tânăr de 25 de ani și un copil de 2 ani au fost răniți și transportați la spital.

„Se așteaptă o drezină de la Caracal pentru a înlătura autoturismul. Situație victime: o victimă de sex feminin, 21 de ani, încă se fac manevre de resuscitare. O victimă de sex masculin, 25 de ani, conștientă și preluată de echipajul SMURD. Un copil de doi ani, conștient, preluat de elicopterul SMURD”, au precizat pompierii.

Ulterior, ISU Dolj a transmis că tânăra de 21 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, începând cu ora 16.13, circulaţia trenurilor a fost temporar oprită pe ambele fire de circulaţie între Jianca – HM Leu, ca urmare a unui accident produs la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată cu barieră automată, la kilometrul 180+39, unde trenul R 9013 a lovit un autoturism surprins în gabaritul firului I, proiectându-l în gabaritul firului II.

Urmărește-ne pe Google News