Autoritățile nord-coreene au instituit puncte de control la orfelinatele și școlile din întreaga țară, pentru ca gardienii să verifice identitățile tuturor celor care pătrund în aceste instituții, dar și din cauza dispariției frecvente a orfanilor la granița cu China.
Măsură inedită în orfelinatele din Coreea de Nord. Ce pățesc copiii străzii
S-a luat o măsură inedită în orfelinatele din Coreea de Nord, anul trecut, din cauza numărului de copii care stau pe străzi sau fug în China și Coreea de Sud. Acum, apar noi detalii…
În plus, autoritățile de la Phenian iau măsuri și în ceea ce privește orfanii care rătăcesc pe străzi și prin piețe sau în gări, iar cei fără un adăpost sunt dați în grija orfelinatelor, potrivit unor surse citate de Daily North Korea.
Doar că, deși autoritățile locale au prioritate asigurarea de alimente și electricitate, cât și accesul la educație și tratament medical, copii ar fi puși să muncească pe câmp, așadar nu prea sunt ajutați, și de aceea unii dintre ei aleg să fugă.
Acum, însă, cu noile măsuri de pază, le va fi mai greu să plece fără voie și rămâne de văzut ce se va întâmpla cu ei.
De altfel anul trecut, în noiembrie, tot Daily NK relata faptul că, la Tingrim un fost lagăr de reeducare a fost transformat în orfelinat și botezat Tongrim.
„De la înființarea Orfelinatului Tongrim, numărul copiilor orfani și a celor care locuiesc pe străzi a scăzut semnificativ. Copiii care obișnuiau să se îngrămădească în jurul restaurantelor au fost și ei adunați și trimiși la orfelinat. Autoritățile n-au stabilit niciun fel de program educațional pentru sutele de copii care sunt ținuți acolo. În schimb, ei sunt supuși muncii la câmp. Autoritățile centrale au adoptat chiar o lege prin care rezidenții din regiune sunt forțați să susțină orfelinatul, prin anumite impozite introduse. Rezidenții trebuie să asigure cereale, haine și alte obiecte orfanilor”, potrivit sursei citate.
Anterior, Lagărul de la Tongrim a fost folosit pentru „reeducarea” cetățenilor acuzați de comportament inadecvat, iar cei aduși aici erau bătuți și obiligați să muncească în condiții foarte grele, fiind și privați de hrană.
Tocmai de aceea, dar și din cauza sancțiunilor comunității internaționale, Coreea de Nord a încercat să ascundă existența acestui lagăr.
Află și ce a pățit un american într-un hotel din Coreea de Nord. A vizitat un etaj “care nu există”… Sau vezi cum e viața în Coreea de Nord, povestită de un student american: “Sunt pisici și câini la zoo”.
FOTO – dailynk.com