Conducerea Maternității ar fi primit o dispoziție prin care s-a cerut mutarea în cel mai scurt timp a tot ceea ce presupune personal medical, femei care urmează să nască, dar și de proaspetele mămici însoțite de nou-născuți, personal auxiliar, mobilier și logistică, la Dorohoi.
Transportul ar urma să fie asigurat de echipaje ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.
Această măsură ar fi, de fapt, motivul real pentru care Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a venit miercuri în Botoșani.
”Suntem disperați, am primit dispoziție să eliberăm singura instituție fără Covid-19 din Moldova”
Suntem disperați, pentru că trebuie să plecăm la Dorohoi. Am primit dispoziție să eliberăm singura instituție curată și fără Covid-19 din Moldova. Toate femeile care urmează să nască sau care au născut și se află internate în spital vor fi transferate la Dorohoi. Tot personalul sanitar alături de paciente și copiii nou-născuți, mobilier și toată logistica vor pleca cu mașinile de la ISU. Noi ne facem bagajele.
Medic din Maternitatea Botoșani:
Mămicile din Botoșani, oraș cu 115.000 de locuitori, protestează deja și au făcut o petiţie online: “Spunem NU transformării Maternității Botoșani în spital COVID19”.
La ora redactării știrii, petiția era semnată de 2.441 de persoane.
Doctor de la Botoșani: ”Chiar am înnebunit cu toții?”
Și doctorul Alin Atudoroae, unul din cei mai cunoscuţi medici din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe de la Botoșani, era luat pe nepregătite.
Dorohoiul, municipiu din județ, are 30.000 de locuitori.
Secția de Obstetrică-Ginecologie a spitalului din Dorohoi are 40 de paturi, conform site-ului oficial al unității medicale.
Maternitatea din Botoșani are 165 de paturi.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro