Primul bebeluş bolnav a fost internat la Spitalul Judeţean pe 19 noiembrie, iar ultimele cazuri au fost depistate în ultima săptămână. Directorul Adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat, astăzi, că ancheta în acest caz este la început şi că vor fi efectuate examene de laborator, pentru a se depista provenienţa bacteriei.
Cauza cea mai probabilă de îmbolnăvire, potrivit Cătălinei Zorescu, este nerespectarea regulilor elementare de igienă de către personalul medical de la Maternitatea din Rădăuţi. 5 dintre cei 6 copii au avut o evoluţie favorabilă după tratamente şi doar un bebeluş se află într-o stare mai deosebită, suferind o infecţie a femurului.
Directorul DSP a mai spus că focarul nu a putut fi descoperit mai devreme, deoarece copii au fost internaţi la Spitalul Judeţean în diferite intervale de timp.
Maternitatea din Rădăuţi va fi închisă pentru cel puţin 10 zile, pentru dezinfecţie şi curăţenie. În funcţie de rezultatele anchetei, cei responsabili vor primi sanţiuni contravenţionale şi vor fi sesizate organele abilitate.

Urmărește-ne pe Google News