„Am informaţii, care nu sunt încă sigure, că medicul fals avea şi o poliţă de malpraxis, din februarie 2018, care teoretic se eliberează din nou, pe baza celor trei documente”, a spus ministrul.

Despre schimbare legislaţiei, Pintea a spus că nu este neapărat nevoie de acest lucru.

„Repet, trebuie văzut ce se întâmplă în toate instituţiile sanitare, publice sau de stat. Trebuie să fie aceleaşi unităţi de măsură. Şi da, apropo de legislaţie, raportările instituţiilor private trebuie să fie identice cu cele publice”, a mai spus ea.

Pintea a  mai spus că procedurile făcute de acest „pseudo doctor” nu au fost în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Pintea a precizat că sunt în desfăşurare controale la clinicile care au oferit aceste servicii ale falsului medic, la Inspecţia Direcţiei de Sănătate Publică şi, de mâine, Corpul de control al ministrului. Cotroalele vor verifica ce tip de proceduri medicale au fost oferite de acest escroc şi din ce moment.

„Există contracte din ianuarie, malpraxisul din luna februarie, codul de parafă, singur, din martie, refuzuri ale Ministerului şi ale Colegiului Medicilor, din luna iunie”, a declarat ea.

Sorina Pintea a mai dezvăluit: „Există clinici care au fost contactate de acest domn dar care au refuzat să îl primească, fără dosarul complet. El spunea, vă rog, haideţi să mă primiţi, clinicile serioase spuneau nu, până nu veniţi cu toate documentele”.

Se verifică toate codurile de parafă eliberate în 2018, de Direcţia de Sănătate Publică, a mai spus ministrul, precizând că sunt aproximativ 1.000 de dosare, precum şi toate solicitările venite din partea medicilor străini, pentru a profesa în România.


Citeşte şi:

 
 

Urmărește-ne pe Google News