McDonalds a fost boicotat și confruntat cu proteste la nivel global de când Alonyal a anunțat, la scurt timp după atacul din 7 octombrie al Hamas asupra sudului Israelului, că va dona mese soldaților israelieni.

McDonalds este un lanț global, dar francizele sale sunt adesea deținute la nivel local și funcționează independent. În Israel, deține 225 de restaurante, cu peste 5.000 de angajați.

CEO-ul McDonalds Corporation, Chris Kempczinski, a declarat în ianuarie că firma a înregistrat un „impact semnificativ” pe mai multe piețe din Orientul Mijlociu și pe unele din afara regiunii din cauza conflictului dintre Israel și Hamas.

„McDonalds își menține angajamentul față de piața israeliană și de a asigura o experiență pozitivă pentru angajați și clienți pe această piață în continuare”, a declarat joi Jo Sempels, președinte al piețelor internaționale de dezvoltare sub licență.

După finalizarea tranzacției, în următoarele luni, McDonalds va deține restaurantele și operațiunile Alonyal, păstrând în același timp angajații, a precizat Omri Padan, CEO și proprietar al Alonyal.

McDonalds Corporation s-a distanțat de inițiativa de a oferi mese gratuite militarilor israelieni de către filiala sa din Israel, afirmând că decizia a fost luată în mod independent de către francizații locali.

Starbucks, un alt mare lanț occidental de fast-food, a fost, de asemenea, boicotat din cauza poziției sale percepute ca fiind proisraeliene și a presupuselor legături financiare cu Israelul, amintește The Guardian.

 
 

Urmărește-ne pe Google News