Din minister în cofetărie
Medeea Piron a avut şansa să fie selectată pentru a ocupa un post de consilier la Ministerul Justiției. Se întâmpla în 2016. A lucrat în departamentul de comunicare al ministrului. Experiența de acolo i-a adus multe statisticii, dar a constat că birocrația unei instituții publice nu este pentru ea.
„N-am avut nicio tangență cu prăjiturile. Nu m-aş fi gândit. Dacă îmi spuneai acum un an că o să fac o cofetărie artizanală ți-aș fi spus că e o glumă extrem de proastă. Am început opt luni de zile într-un post pe care nu îl așteptam, în comunicare. După ce s-a terminat contractul, mi-am dat seama că drumul meu este în antreprenoriat, asta învățasem acasă. Tatăl meu e în business de 14 ani şi am crescut cu modelul asta. Mi-am dat seama că asta mă prinde şi am spus „OK. Ce pot să fac în momentul asta ca să pot să-mi permit un business şi să şi meargă „ , spune Medeea
Inspirată de tatăl său, Medeea s-a apucat de scris un proiect pentru a deschide o cofetărie artizanală.
„Ştiam de fondurile Start-up Nation şi zic „ce pot să fac cu 44 de mii de euro. În ce pot să mă încadrez cu banii ăştia”. Hai să fac prăjituri artizanale pentru că lumea nu prea ştie ce sunt alea, sunt prăjituri naturale. Mie îmi place enorm de mult să mănânc prăjituri naturale şi asta fost. S-a născut cofetăria”, povestește ea.
Birocrația din Ministerul Justiției a urmărit-o şi aici, în lumea businessului.
„Partea cea mai frumoasă a businessului este să vinzi ceea ce a fost în capul tău. Până să ajung să vând am avut de alergat opt luni de zile. Dintr-un business care are zece luni, opt luni am alergat după hârtii şi două am făcut teste. Atât e de greu. Vreau să ajung să livrez în toată țara torturi modulare. Vreau să audă lumea de mine, lumea care apreciază ceva natural. Sunt perspective bine, lumea este receptivă, mai ales în București. Am deja comenzi şi eu nici măcar nu postasem pe Instagram o poză sau pe facebook Înainte să deschid partea cu torturile, am făcut de Paşte cozonacul.ro şi nu m-am aşteptat la asemenea comenzi. Din două poze pe Facebook au început să sune telefoanele şi eram ca un titirez, ba în producție, ba în maşină, în trafic prin Bucureşti să livrez oamenilor înainte de Paște. Angajatul meu m-a părăsit după două zile şi am rămas doar eu în producţie”, spune încrezătoare Medeea Piron.
Fără angajați, Medeea Piron îşi propune ca în curând să poată raporta profit de pe urma cofetăriei sale artizanale.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro