Din cauză că a fost evaluat slab de utilizatori, medicul și Asociația Medicală din Viena au chemat în judecată platforma. Oftalmologul a criticat acum faptul au existat mai multe „recenzii care o atacă personal, neadevărate și dăunătoare reputației sale”.
Ea le-ar fi cerut celor care administrează portalul să elimine evaluările, „dar acest lucru a fost făcut doar parțial”.
În final, medicul a solicitat ștergerea datelor ei, a notelor și a rapoartelor pacienților.
Baza de date „docfinder.at” conține numele medicilor acreditați din țară și permite utilizatorilor să le acorde acestora ratinguri, cu un punctaj de la zero la cinci. Pot fi publicate și comentarii despre experiența la doctor. Utilizatorii trebuie să se înregistreze cu un nume, o adresă de e-mail și data nașterii.
Curtea Supremă: „Doctorii trebuie să fie pregătiți pentru critici din cauza profesiei lor”
Procesul intentat de oftalmolog a fost respins de Curtea Supremă, care a argumentat că „doctorii trebuie să fie pregătiți pentru critici din cauza profesiei lor”.
„În acest domeniu, pericolul recenziilor proaste trebuie, în principiu, acceptat”, a transmis Curtea, care vede în acest sistem un bun „instrument de evaluare personală”.
„Cu riscul ca critica să fie exprimată abuziv, în ansamblu, platforma apără interesele beneficiarului”, a concluzionat Curtea Supremă de la Viena.
Foto cu caracter ilustrativ: EPA