Georgeta Mercuţ, medic oftalmolog în cadrul Spitalului Militar Craiova, a povestit pe pagina ei de Facebook experiența pe care a trăit-o după ce soțul ei, care este tot doctor, a suferit un accident vascular cerebral (AVC). Bărbatul a fost plimbat mai multe ore între spitale pentru a primi, în cele din urmă, terapia salvatoare la Slatina, relatează Mediafax.
A fost o cursă contra cronometru în care am înţeles că în Craiova se poate muri cu zile pentru că medicii ocupă posturi nemeritate.
dr. Georgeta Mercuţ, soția medicului care a suferit AVC
Dr. Mercuț a mărturisit că soțul ei a ajuns inițial la Spitalul Județean de Urgență Craiova, unde el lucrează de peste 25 de ani. Acolo, tomograful nu funcționează, iar, în aceste condiții, medicii l-au trimis la o clinică privată.
„Confirm întru totul experienţa din spitalul în care soţul meu lucrează de peste 25 de ani, unde pentru o tomografie au fost necesare trei ore şi plimbări între spitale cu lipsuri de tot felul. De asemenea, am constatat lipsa de empatie a colegilor care ştiau că terapia care îi putea salva viaţa se face la Slatina şi nu au spus”, a precizat dr. Georgeta Mercuț, conform sursei citate.
Medicul care suferise accidentul vascular cerebral a fost transportat la spitalul din Slatina pentru a primi tratamentul necesar.
În aceeaşi măsură, nu am cuvinte suficiente de mulţumire faţă de colegii slătineni foarte competenţi care au venit la spital în miezul nopţii pentru a-i administra, în ultimele minute, terapia salvatoare. Aici, tomografia s-a făcut în cinci minute.
dr. Georgeta Mercuţ, soția medicului care a suferit AVC
Tomograful spitalului din Craiova nu funcționează și nu se poate face nici tromboliză
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Craiova a confirmat că unitatea medicală dispune de un tomograf nou, însă acesta nu funcționează.
Computerul tomograf din urgenţă este nou, dar nu funcţionează de o lună sau două luni. Acest aparat a cedat pentru că au fost foarte multe solicitări. Vin pacienţi din toate judeţele Olteniei. În aceste condiţii, pentru ca pacienţii să facă CT, spitalul a încheiat un contract cu o clinică privată şi sunt trimişi acolo cu o ambulanţă de la SAJ şi un medic.
dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Craiova
De asemenea, Cristina Geormăneanu a precizat că au început procedurile pentru repararea tomografului, fără a preciza cât va dura acest lucru.
Pentru că tomograful nu funcționează, la spitalul din Craiova nu se poate face nici tromboliză, afirmă dr. Geormăneanu.
Potrivit Mediafax, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, unde medicul Mercuț a fost tratat, a precizat că a avut cinci cazuri de accident vascular cerebral în care s-a făcut tromoboliză de când a început programul naţional. Din cele cinci cazuri numai unul a fost din Craiova.