„Aş ruga părinţii, în primul rând, să sprijine efortul şcolii privind aplicarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii, insistând şi acasă asupra regulilor de igienă. În cazul în care copilul dezvoltă simptomatologie, părinţii să comunice acest lucru cabinetelor medicale şcolare şi să nu ducă copiii în colectivitate atâta timp cât sunt bolnavi”, a transmis Tania Bejan, şefa Serviciului de Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale din cadrul Spitalului Clinic Judeţean din Mureș, potrivit Spotmedia, care citează Agerpres.
Medicul epidemiolog susține că profesorii au rolul de a-i supraveghea pe elevi cât sunt la școală și să le explice acestora importanța măsurilor de protecție.
„Școlile au luat câteva măsuri pentru a proteja elevii: la intrarea în şcoli se va face triajul epidemiologic, şcolile sunt dotate cu materiale igienico-sanitare şi de dezinfecţie adecvate. O recomandare foarte importantă ar fi faptul că încurajez spălarea pe mâini în mod frecvent şi riguros, iar purtarea corectă a măştii de protecţie este foarte importantă, de asemenea”, a mai spus Tania Bejan.
Medicul a mai precizat că imunitatea copiilor este mai puternică decât a adulţilor în faţa SARS-CoV-2, însă ei pot fi asimptomatici purtători şi pot duce acasă virusul, însă, susţine ea, deschiderea şcolilor este vitală.
„Copiii fac, în general, forme mai uşoare de boală. Eu sunt pro deschiderea şcolilor pentru că am văzut modul de desfăşurare a cursurilor online. Pandemia nu se va termina foarte curând şi trebuie să ne adaptăm şi să găsim cele mai bune soluţii, dar şcoala să continue”, a mai punctat medicul.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro