Pacientul în cauză a decedat, înecat cu mâncare. Potrivit sursei citate, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a anunțat demararea unei anchete în acest caz.

Raed Arafat a explicat circumstanțele incidentului

„Noi am fost sesizaţi despre o situaţie în care un medic a refuzat să se deplaseze la un caz, neanunţând dispeceratul. Medicul respectiv a fost trimis de dispeceratul integrat 112 la un caz unde se ştia că este ceva foarte grav şi unde a fost trimis şi un echipaj de prim ajutor de la SMURD”, a declarat Raed Arafat.

În ciuda gravității situației, medicul SAJ Mureș nu s-a deplasat personal, trimițând doar un asistent. Pacientul a fost declarat decedat în urma manevrelor de resuscitare.

Justificarea medicului

Conform declarațiilor lui Arafat, medicul ar fi motivat că mai avea doar 40 de minute din programul de lucru.

Șeful DSU a calificat această atitudine drept „absolut inadmisibilă și inacceptabilă”, subliniind că în serviciile de urgență, personalul trebuie să răspundă la cazuri chiar și în ultimele minute ale programului.

„În mod normal, şi dacă mai ai un minut de serviciu în serviciile de urgenţă, pleci la caz. Şi dacă ai un minut şi dacă nu ţi-a venit schimbul, pleci la caz”, a mai explicat Arafat.

„Puteau să trimită un medic de la UPU, puteau să găsească soluții, dar dispeceratul nu a știut”, a mai explicat dr. Raed Arafat, în direct la Digi24.

O anchetă este în desfășurare

O echipă de control a fost trimisă la fața locului pentru a investiga incidentul. Dr. Arafat a menționat că DSU va finaliza raportul și, în funcție de concluzii, cazul ar putea fi înaintat Parchetului.

Până la momentul publicării acestui articol, Conducerea SAJ Mureș nu a oferit comentarii, invocând ancheta în curs.

Conform sursei citate, apelul la Dispeceratul Integrat de Urgență 112 a fost făcut vinerea trecută, solicitându-se intervenția pentru un bărbat care se înecase cu mâncare.

Urmărește-ne pe Google News