Aseară, înainte să intre în tură, un medic român din Italia, care stă de 20 de ani în Peninsulă și lucrează pe ambulanță, a luat legătura cu Libertatea și a pornit de la un simplu mesaj.

Stați acasă”.

Este chiar campania pe care, și ea, ca medic, și colegii ei de la ambulanță au pornit-o de luni, când cazurile au început să se înmulțească alarmant și în zona lor, cunoscută pentru orașe precum Florența, Pisa, Siena, Livorno sau Prato.

“Până în weekend”, spune cadrul medical, “n-am avut atât de multe cazuri. Însă de-atunci au crescut într-un ritm alert”.

Iar la penultima tură a avut un tânăr pacient care a îngrijorat-o. “Deși avea doar 27 de ani, avea saturația oxigenului foarte scăzută. Da, e adevărat că la asta contribuie și starea de panică, unii tineri suferă atacuri de panică atunci când venim la ei îmbrăcați în costumele speciale, însă e un caz care m-a marcat”.

470 de cazuri de coronavirus și 5 decese

s-au înregistrat, din 25 februarie și până ieri, în Toscana

Aflat de două decenii în Italia, medicul român spune că mai are familia în țară și o mamă în vârstă, aflată în județul Vrancea.

“Aici italienii au înțeles târziu. Acum câteva zile, la mare, în regiunea noastră, Toscana, era plin de oameni ieșiți la plimbare. Fusese o zi mai caldă. Apoi, cum s-au înmulțit cazurile și aici, oamenii au înțeles, în sfârșit, după cât timp!, ce se întâmplă.

Și că, da, noi suntem protejați, dar cei în vârstă nu. Am mamă, am familie în România, știu cum sunt spitalele în provincie. Eu mă simt româncă și sunt mândră de asta. Și, sper să conteze ce spune un medic român din Italia, îi rog pe români să rămână în case, să ne protejăm vârstnicii. Pe cei dragi”, a conchis doctorița. 

 
 

Urmărește-ne pe Google News