Managerul Spitalului Județean, András-Nagy Róbert, a spus miercuri, într-o conferință de presă, că, deși nu mai sunt pacienți COVID internați în spital, nu înseamnă că pandemia nu mai are efecte.

„Acum, în momentul de față, problema cea mai stringentă este că pacienții vin târziu. Eu estimez o perioadă de încă trei, patru luni de zile cel puțin, unde la spital o să vină cazuri grave, depășite, complexe, care necesită multe investigații, multe cheltuieli, multe medicamente”, a spus András-Nagy Róbert. 

Statisticile arată că nu mai sunt la fel de mulți pacienți internați, însă a crescut perioada de internare.

Dacă în 2019 durata medie de spitalizare era de 5,3 zile per pacient, în 2021 era deja de 6,8 zile.

Doctorul neurolog Forró Csilla a declarat miercuri că a remarcat și ea că la spital ajung pacienți în stare mult mai gravă decât în trecut. Aceasta a povestit că a întâlnit un caz cu un pacient care a ajuns în grija medicilor după două săptămâni de paralizie.

„Mulți bolnavi, de frică de medici și de frică de COVID, nu au venit la spital. Am discutat cu colegele de la Interne și au spus că au avut foarte multe cazuri cu patologii depășite, adică cu prea multe comorbidități neglijate, iar pacienții au venit în stare generală foarte gravă”, spus aceasta.

Reprezentanții SJU Covasna au mai spus și că Centrul de evaluare COVID, amenajat în curtea spitalului pentru pacienții infectați cu SARS-COV-2 în stare bună, dar cu risc din cauza comorbidităților, nu a mai fost folosit de aproape trei luni.

Autoritățile au anunțat joi, 26 mai, că au fost raportate 381 de persoane infectate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, după efectuarea a 16.594 de teste. Au fost raportate și 5 decese, dintre care unul anterior intervalului de referință. La ATI, sunt internați 83 de pacienți.

Urmărește-ne pe Google News