Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a sărit, în Marea Britanie, de 19.500, iar bilanțul deceselor a ajuns la 1.228.
Printre ultimele victime din Regat ale Covid-19 se află și doi medici, arată un raport actualizat.
Adil El Tayar, 63 de ani, chirurg specializat în transplantul de organe, a murit miercuri, la West Middlesex University Hospital din Londra, iar Amged El-Hawrani, 55 de ani, specialist ORL, s-a stins sâmbătă, la Leicester Royal Infirmary.
Personalul medical este cel mai expus îmbolnăvirii cu noul coronavirus, în Marea Britanie, ca în majoritatea țărilor afectate de Covid-19, în spitale neexistând suficiente măști, mănuși și combinezoane de protecție.
Zilele trecute, medicii și asistentele din Regat avertizau că sunt pe punctul de a refuza să mai lucreze, din cauză că nu au strictul necesar pentru a se apăra de infecția cu coronavirus.
Mulți dintre ei se tem că au luat deja virusul, sunt asimptomatici și au devenit un risc pentru persoanele cu care vin în contact – pacienți, colegi, propriile familii.
După publicarea noului raport, care arată că virusul a început să facă victime în rândul personalului medical, angajații din spitale au lansat un nou apel pentru aprovizionarea cu echipamente de protecție și pentru testarea masivă a populației.
În paralel, guvernul de la Londra avertizează că este foarte posibil ca perioada de carantină să dureze nu o lună, două, ci șase luni, abia la toamnă viața urmând a-și relua cursul normal. Dacă pandemia nu va fi însă ținută sub control nici atunci, carantina se va prelungi și dincolo de toamnă.
Vom face o reevaluare, din 3 în 3 săptămâni, să vedem cum stăm. Dacă situația se îmbunătățește, vom ridica restricțiile gradual. Peste două, trei luni, vom vedea dacă am reușit să stăpânim virusul. Ideal ar fi să nu depășim șase luni de carantină. Dar nu avem nicio garanție. Există posibilitatea prelungiri și după acest termen.
Jenny Harries, oficial din Ministerul Sănătății:
Foto: Hepta