O parte din personalul medical de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani s-a întâlnit luni, 18 septembrie, cu prefectul judeţului, Sorin Cornilă, pentru a analiza activitatea secţiei, după decesul tinerei însărcinate, informează Agerpres.

„Am purtat o discuţie cu o parte dintre domnii şi doamnele doctor de la maternitatea din Botoşani şi cu doamna manager a spitalului judeţean despre situaţia care s-a creat acolo ca urmare a decesului Alexandrei Ivanov. Am încercat să vedem cum putem regla o parte dintre problemele care au apărut între timp”, a declarat prefectul județului Botoșani.

Medicii au reclamat că din ce în ce mai multe paciente sau aparținători folosesc un limbaj agresiv în dialogul cu ei.

Sunt situaţii în care pacienţii sau aparţinătorii devin violenţi, iar personalul medical primeşte ameninţări în timpul programului de gardă. Mi-au solicitat să-i sprijin pentru că se simt ameninţaţi, sunt stigmatizaţi.

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani:

Alexandra nu a primit îngrijiri medicale aproape 7 ore, arată raportul

Alexandra Ivanov a murit pe 18 august, la aproape 9 ore după ce a fost internată la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani. A ajuns cu dureri şi hemoragie, fiind însărcinată în şase luni. După un prim set de analize, cadrele medicale de gardă nu i-au acordat îngrijire medicală timp de aproape 7 ore, potrivit unui raport întocmit de DSP Botoşani.

În mesajele trimise în noaptea de dinaintea decesului, Alexandra s-a plâns familiei că niciun medic nu îi răspunde la mesaje, în ciuda unor dureri crunte.

Decesul tinerei mame a declanșat o serie de proteste atât în Botoșani, cât și în Capitală.

Urmărește-ne pe Google News