• Un act semnat de conducerea spitalului spune negru pe alb că distribuirea în spital a echipamentelor de protecție se va face prioritar către secția de boli infecțioase, UPU, punctele de triaj epidemiologic și ATI.

Nu e posibil să nu se dea măști medicilor decât dacă lucrează la UPU, ATI sau infecțioase. Orice medic se poate infecta, așa cum au arătat-o cazurile de la Suceava sau din București.

Cadru medical din Spitalul Județean de Urgență Ploiești, pentru Libertatea:

Managementul spitalului a recunoscut autenticitatea documentului aflat în posesia redacției Libertatea și a explicat de ce raționalizează stocurile. 

Documentul semnat de conducerea Spitalului Județean Ploiești

”E o repartizare logică în acest moment și în conformitate cu recomandările Ministerului. Am raționalizat deocamdată către medicii din prima linie, iar celelalte secții beneficiază de echipamente de protecție de unică folosință curente”, spune Marius Niculescu, managerul Spitalului Județean Ploiești. 

”Vom discuta despre măștile cu protecție biologică dacă o să fie nevoie și pentru ei. Momentan, n-au de ce să poarte astfel de echipamente speciale dacă nu au niciun suspect înăuntru. Să sperăm că nu va fi cazul”, a continuat Niculescu.

Tol el admite că ”avem suspecți de COVID-19 doar la boli infecțioase și la pneumologie”, dar spune că ”aceste secții au fost golite de alte patologii și sunt folosite exclusiv pentru coronavirus”.

Niculescu a refuzat să spună câți suspecți de coronavirus sunt internați în spital, explicând că nu are dreptul să comunice aceste informații, ci ele sunt comunicate exclusiv de la centru, de grupul de comunicare strategică.

”Am cerut echipamente din toate părțile posibile, sponsorizări, venituri propriii, bani de la Consiliul Județean, dar e o cursă a tuturor pentru asigurarea stocurilor, al căror necesar e imposibil de estimat, pentru că nu știm cum vor evolua lucrurile”, recunoaște managerul spitalului.

La Spitalul Județean din Ploiești sunt, potrivit conducerii, materiale sanitare pentru trei luni și cam 1.000 de echipamente de protecție, dar, admite și Niculescu, ”nu sunt suficiente”.

E greu cu livrările, inclusiv pentru dezinfectanți. Am început să facem și achiziții directe, dar problema e că nu se oferă la cantitatea necesară și nici la termenele convenite. Avem echipamente pentru azi, pentru mâine, dar nu știm ce se întâmplă mai departe.

Marius Niculescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești:

Urmărește-ne pe Google News