„Mai simplu spus, i s-au dat sedative puternice pentru a-l scăpa de dureri şi pentru a evita agravarea stării sale din cauza agitaţiei”, a spus prof. dr. Alexandru Ciurea, şeful secţiei I Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni.

Dr. Tudor Ciuhodaru, şeful Urgenţelor de la Spitalul Sf. Ioan din Iaşi ne-a asigurat şi el că medicii austrieci fac ce trebuie: „Fiind sedat, i se pot face toate investigaţiile necesare, în special RMN-ul şi computer tomografia. Nu mai este agitat”.

Neurochirurg la Spitalul Universitar din Capitală, dr. Ovidiu Grămescu a adăugat şi el: „Coma indusă reduce riscul de suprasolicitare a creierului pentru că metabolismul este limitat”.  Specialistul susţine că, pentru a putea pune un diagnostic exact, este nevoie ca pacientul să fie ţinut sub observaţie 72 de ore. „În acest timp, leziunile se aşează. Ele pot evolua spre bine, sau spre rău. Dar dacă medicii din Austria spun că pacientul e în stare stabilă, asta însemnă că nu există riscuri majore imediate. Am înţeles că şi-a mişcat mâinile şi picioarele, deci nu există deficite neurologice motorii”, a mai declarat neurochirurgul.

 
 

Urmărește-ne pe Google News