„Lista cu persoanele se predă doamnei director de îngrijiri până mâine la ora 12.00. Cine poate și … dorește să participe, mă poate anunța aici, în acest grup, sau prin ce modalitate dorește, până vineri, 17 mai, ora 12.00, pentru a fi trecut pe listă.

(…) Domnul manager dorește să nu fim fără medici.”, scrie în mesajul transmis către angajații spitalului.

Libertatea l-a sunat pe manager, care a spus că i se pare normal ca medicii să susţină partidul care le-a mărit salariile. Dar spune că nu este o obligaţie să meargă, ci doar îi încurajează, dacă vor.

„Având în vedere creșterile salariale care s-au întâmplat în ultimul an, deci pe Guvernarea actuală, dar fără să politizez lucrul acesta, creșteri care anii trecuți păreau științifico-fantastice, și faptul că s-a făcut o reparație morală privind retribuția doctorilor, aș considera prezența unui medic la un astfel de miting absolut normală”, a declarat, într-o intervenție telefonică în emisiunea „Adriana Nedelea LA FIX”, managerul Spitalului Județean Târgoviște.

Claudiu Dumitrescu, managerul spitalului din Târgoviște

Acesta a argumentat că, în anii trecuți, salariile medicilor „puteau să ajungă la un maximul între 4 – 7.000 de lei”, însă acum „putem să vorbim și de venituri lunare de 20.000 de lei”.

„E un lucru palpabil peste care nu putem să trecem neobservat. (…) Ar trebui ca în țara asta să mai și mulțumim când se întâmplă! Nu să considerăm că dacă se întâmplă ceva bun era normal și dacă e ceva rău să înjurăm. Asta e părerea mea!”
Claudiu Dumitrescu, managerul spitalului din Târgoviște

Întrebat de reporterul Libertatea Ștefan Pană de ce a ales să sprijine PSD în campania pentru alegerile europarlamentare pentru o măsură normală, luată într-un alt context, managerul spitalului a răspuns: „Din păcate, nu sunt de acord cu dumneavoastră. Eu nu am spus că sprijin, ci că părerea mea este că ar trebui să și mulțumim. (…) Să mulțumim și pentru normalitate! Ani de zile, aproape 30 de ani, am fost obișnuiți cu anormalitatea”.

Întrebat de Adriana Nedelea dacă medicii care nu merg la miting riscă ceva, managerul Spitalului Județean Târgoviște a spus că „întrebarea nu își are rostul”. Totodată, el a refuzat să spună câți medici vor merge la miting.


Citește și:

Zeci de medici ai unui spital din Neamț au fost chemați la mitingul PSD din 9 mai, zi lucrătoare. Managerul spitalului: „S-au înscris doar cei care pe listă la primărie voiau să meargă”

 

 

Urmărește-ne pe Google News