Într-un moment în care lipsa de echipamente medicale merge mână în mână cu absența unor proceduri unitare, un medic de la Spitalul Colentina atrage atenția că se ajunge la “panici nejustificate”.

“Și în Italia, și cei din Franța sau Spania folosesc combinezonul doar la secțiile de ATI. De ce? Deoarece la ATI există o mare încărcătură virală în atmosfera de aici din cauza aparatelor de ventilat și a deșeurilor medicale care se adună. În restul secțiilor ce tratează coronavirus medicii folosesc acele halate din trei părți, mănuși, ochelari sau vizieră și mască”, explică Mihaela Andreescu.

La noi s-a creat o isterie. S-au distribuit combinezoane, nu multe, dar de frică, mulți au plecat cu ele acasă. Din 200 de bucăți am înțeles că mai sunt 9. O să ajungem să vedem și taximetriști și vânzători în combinezoane.

Mihaela Andreescu, medic la Spitalul Colentina:

“Trebuie domolită această isterie. Panica creează monștri și vom începe să acționăm complet aiurea. Cel mai important este să respectăm măsurile de igienă și protocoalele”, a conchis medicul de la Spitalul Colentina.

Urmărește-ne pe Google News