„Astăzi, Curtea de Apel a respins ceea ce Tribunalul a aprobat vinerea trecută, urmare a presiunii exercitate de memorandumul colegilor mei de la Spitalul ‘Marie Curie’. Sunt chiar ei cei care m-au judecat, înainte s-o facă instanţa de judecată! Pentru mine aceşti oameni au fost copiii mei. Am petrecut cu ei mai mult timp decât cu familia mea. Am renunţat la banii proprii din cercetare ca să le plătesc lor anii de studiu în doctorat. M-am luptat pentru ei să rămână în Bucureşti şi să profeseze la acest spital. Şi am făcut asta pentru că vreau să las în urma mea medici competenţi, care să aibă de grijă copiii românilor”, a declarat medicul Burnei, într-o conferinţă de presă.
„Sunt arătat cu degetul cum că am mutilat copii, când tot ce am făcut în 42 de ani de carieră a fost să găsesc soluţii la situaţii disperate, imposibile, respinse de alţi doctori. Să salvez vieţi. Să aduc economii de milioane de euro Casei Naţionale de Sănătate operând copii în ţară şi nu în străinătate. Să scutesc părinţi de la îndatoriri pe viaţă, pe care sigur şi le-ar fi făcut la bănci pentru copiii lor”, a arătat medicul.
Burnei spune, totodată, că acel caz al Amirei, de la care a început totul, este o făcătură.
„Pe fetiţa asta am operat-o acum 18 ani – era un caz extrem de dificil. Însă până şi dr Tassini din Italia, la care mama ei a dus-o în aprilie anul trecut cu ajutorul celor două ONG-uri (Dăruieşte Viaţa şi Dăruieşte Aripi), nu a făcut altceva decât să-i confirme că operaţiile mele au fost reuşite şi la momentul actual nu se mai impune nicio intervenţie chirugicală”, a arătat medicul.
„Acele operaţii în premieră naţională nu necesită consimţământul acestei comisii pentru că aceste operaţii mi le-am însuşit în studiile pe care le-am făcut. Cei de la spital ştiau de intervenţiile mele, ele erau pregătite. Toţi colegii erau pregătiţi, ştiau ce trebuie să facă. Toţi aveau cunoştinţă că noi face intervenţii în premieră naţională. Eu participasem la astfel de operaţii, dar ele nu se făcuseră în România. (…) Nu s-au folosit oase de vacă. (…) Nu sunt adevărate, nu am nici o acuzaţie că am folosit oase de vacă. M-au acuzat iniţial, după aceea au fost clasate”, a explicat Burnei.
„Eu n-am ce să-mi reproşez, mă întreb şi aştept ca dvs să-mi spuneţi care este realitatea, ce s-a întâmplat. Mi se pare nedrept să nu pot să ajung la ‘Marie Curie’, acolo au fost viaţa şi activitatea mea. (…) Au fost instigaţi să mă calomnieze”, a menţionat Burnei.
Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, joi, că medicul ortoped Gheorghe Burnei, trimis în judecată pentru că ar fi primit mită de la pacienţi, rămâne cu interdicţia de a profesa în spitalele publice, inclusiv la Spitalul „Marie Curie”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro